Värske küüslauk punutud korvis. (PantherMedia / Scanpix)

Kuidas tervislikku köögivilja õigesti hoida?

Küüslauk on väärtuslik vili: tervisepomm ja paljude roogade asendamatu maitseaine. Tegelikult peab küüslauk väga kaua vastu, isegi mitu kuud, kui teda õigesti säilitada. Kuidas seda teha, õpetab kokkamisleht thekitchn.com.

Külmikusse on teda parem mitte panna, sest külmkapp muudab küüslaugu maitset ja see läheb kiiresti kibedaks. Samuti võib ta hakata juba mõne päeva pärast võrseid välja ajama, mis mõjutab vilja maitseomadusi.

Küüslauk peab kaua vastu jahedas toas, kus ta saab piisavalt õhku. Kõige õigem oleks väärtuslikku laugulist hoida võrgust kotis või punutud korvis. Säilita vili tervena, ära võta küüslauguküüsi mugula küljest eraldi lahti.

Kui sul pole vanamoodsat sahvrit, kuhu toiduaineid panna, võib küüslauku hoida ka lihtsalt kapis. Jahe ja hämar koht on küüslaugu jaoks kõige sobivam ja sinu rõõmuks jätkub seda tervislikku toidulisandit kauemaks.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis