(PantherMedia / Scanpix)

Hiljuti USA-s läbi viidud uurimuse andmetel võib mustikate, õunte ja pirnide söömine olla seotud väiksema ohuga haigestuda diabeeti, vahendab portaal healthnews.com.

Nimelt sisaldavad need palju flavonoide — looduslikku ühendit, mida mõned teadusuuringud on sidunud selliste tervisega seotud hüvedega nagu madalam südamehaigustesse või vähktõppe haigestumise oht.

Uurimuse käigus selgus ka, et mustikaarmastajatel 23 protsenti väiksem oht haigestuda II tüübi diabeeti. Inimestel, kes sõid nädalas viis või rohkem õuna oli samuti 23 protsenti väiksem haigestumise oht, kui neil, kes õunu ei söönud.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis