Kurkumpiim koos vesikringliga ( Erakogu)

Kevade alguse puhul võiks valmistada ühe tõelise väejoogi, mis iidsete tarkuste kohaselt aitab puhastada maksa, kaotada kaalu, ergutab immuunsust ja hoiab veresuhkru kontrolli all.

Kurkum ehk kollajuur on laialdaselt levinud vürts karrides, samuti muna ja riisi kuldseks toonimisel. Kõige lihtsam on seda tervendavat juurt kasutada aga erinevates toniseerivates jookides, mis panevad energia liikuma ega luba haigustel kimbutama tulla.

Fiskarsi köögimeistrid jagavad retsepti, kus kohtuvad särtsakas ingver, mahe kurkum ja magus mesi. Kuldset piima naudi on soovitatav nautida salatirohke wasabi-toorjuustu ja lõhe-vesikringliga. Kui viimast käepärast pole, naudi särtsakat kooslust täisterakukliga.

Tasub ka meeles pidada, et värsket kurkumit on mõistlik riivida kummikinnastega, sest kollane värv jääb üsna lihtsalt nahale.

Kurkumipüree

Vaja läheb: ½ dl riivitud kurkumit , ½ dl riivitud ingverit, 2 spl rafineerimata kookosõli, musta pipart, 1-2 tl vett

Valmistamine: Alustuseks riivi ingver ja kurkum, sega hulka kookosõli ja must pipar. Aja pann kuumaks ning aseta valminud segu pannile. Lisa vesi ja kuumuta mõned minutid. Seejärel vala aromaatne segu blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Lõpuks jahuta segu ja pane õhukindla anumaga külmikusse, kus ta säilib 5 päeva. Nii saab väejooki valmistada lihtsa vaevaga vabalt valitud hetkel.

Kuldne piim

Vaja läheb: 5 dl piima (vastavalt soovile taimset või loomset), 2 tl kurkumi püreed, 1 tl kurkumi pulbrit, 2 tl mett

Valmistamine: Võta külmikust kurkumipüree ja pane koos meega potti soojenema. Varsti lisa ka piim ja kuumuta soovitud temperatuurini. Kui kodus on olemas piimavahustaja, siis võib jätta väikese koguse piima potti kallamata, et see siis eraldi anumas mõnusalt vahuseks ajada.

Nüüd on õige aeg piimale veelgi kuldsema jume andmiseks kurkumipulbrit juurde lisada.

Lõpuks vala segu potist kahte tassi, sega ning lisa ka mõnusalt vahune piim.  

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Kristin Aasma
Telefon 51993733
kristin.aasma@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis