(PantherMedia / Scanpix)

Kui sööd punaseid sibulaid, kaitsed end mitmete vähivormide, diabeedi ja südametõbede eest, kinnitavad teadlased.

Ajakirjas Food Research International avaldatud uuringu tulemused kinnitavad, et punases sibulas leiduvad vähivastased ühendid kvertsetiin ja antotsüaniin. Need ained kaitsevad inimesi munasarja-, soole- ja rinnavähi eest, kirjutab Mirror. 

Seejuures tasub teada, et oma punase värvi saavad sibulad just antotsüaniinidelt. Seega - mida punasem on sibul, seda kasulikum see tervisele on. 

Lisaks leiavad teadlased, et kuna Vahemere toidutraditsioonid sisaldavad punast sibulat, kuid sealkandis esineb diabeeti ja südametõbesid vähem, on punase sibula söömisest kasu ka nende haiguste ennetamisel.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Kristjan Väli
Telefon 51993733
kristjan.vali@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis