(PantherMedia / Scanpix)

Viimastel aastatel on teadlased üha rohkem huvitatud sellest, kuidas erinevad toidud keha ja vaimu kaitsevad. Nüüd leidsid nad veel ühe šokolaadi, õigupoolest šokolaadi koostisosas kakaos leiduvate flavonoidide kasu tervisele.

Ajakirjas Frontiers in Nutrition avaldati hiljaaegu nimelt uurimustöö, milles Itaalis asuva Teramo ülikooli teadlased vaatlesid olemasolevaid šokolaadi ja aju puudutavaid uuringuid. Selle põhjal järeldasid nad, et šokolaad parandab aju töövõimet nii lühikeses kui pikas plaanis, vahendab portaal Mind Body Green.

Nimelt kinnitavad olemasolevad uuringud, et kakaos sisalduvad flavonoidid peletavad väsimust, parandavad tähelepanu, reageerimisvõimet ja ka mälu. Ehk teisisõnu – kui sa tunned pärast pikka päeva end põrguväsinuna, võib šokolaad aidata sul veel mõne tunni vastu pidada.

Oluline on siinkohal rõhutada, et väsimuse peletamiseks peaks eelistama siis võimalikult suure kakaosisaldusega šokolaade.

Jaga artiklit

2 kommentaari

H
hüva nõu - jahh  /   00:13, 5. juuli 2017
Aju on kurnatud - söö toorest kartulit. Aju on digidementne - ampsa tükk arbuusi. Aju sai insuldi - ampsa tükk peeti. Aju ei anna elu märke - ampsa juursellerit.
O
oled äraostetud  /   23:47, 4. juuli 2017
suhkrutrahv kohe peale! Kõike, mida sööd, saab trahvitud! Allkiri ossinovski.

Päevatoimetaja

Merilyn Närep
Telefon 51993733
merilyn.narep@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis