Oliiviõli marinaadis kanašašlõkk ( Britt Paju)

Kodumaa suve heitlikku ilma aitavad peletada päikeselised toiduvalikud, mis paitavad maitsemeeli ja pakuvad ka silmailu. Toidublogija Britt Paju soovitab suvesse ideaalselt sobivat kanašašlõki retsepti, milles on aukohal Vahemere köögis au sees oliiviõli ja küüslauk. Mõnusad maitsed on garanteeritud.

Talleggi saadiku ja personaaltreeneri Rauno Rikbergi sõnul on eestimaalased suvel suured grillisõbrad ning mõistagi võib see anda tunda ka kehakaalus.

"Kes armastab palju grillida, võiks suvel vaadata just kanaliha suunas – palju valku, vähe rasva, valmib kiiresti ja on toitev. Eks suvesse mahub ju grillimisi palju ning kui soovida toiduvalikutega tervislikku joont hoida, on kanaliha kindlasti omal kohal. Kindlasti ei pea piirduma vaid kanafileega, katsetage erinevate tükkidega ja vahelduse loomiseks on erinevad šašlõkimarinaadid ideaalsed. Otse koduaiast või turult maitsev värske kõrvale ning ongi olemas," rääkis ta.

Oliiviõli marinaadis kanašašlõkk (kogused kuni 3-le)

Vaja läheb: 500 gr broilerikintsuliha või broilerifileed, 4 sl oliiviõli, 1 küüslauguküüs, 1 sl meresoola, 0,5 tl musta pipart. Serveerimiseks sidruniviile, värskeid ürte (nt petersell, till, murulauk)

Valmistamine: Lõika kana umbes 3–4 cm suurusteks tükkideks ja sega õli, soola, pipra ja hakitud küüslauguga. Lase maitsestuda vähemalt 30 minutit, ideaalis mõni tund või lausa üle öö. Aja kanatükid vardasse ja grilli ca 20–25 minutit vahepeal keerates. Serveerimisel pigista kanale sidrunimahla ja puista üle hakitud ürdiseguga. Grilli juurde näiteks maisitõlvikuid, paprikat, suvikõrvitsat või seeni ja serveeri maitsev kanagrill tervistavate juurikate seltsis.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Maria Rozbaum
Telefon 51993733
maria.rozbaum@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis