(PantherMedia / Scanpix)

Muna on üks tavalisemaid, kuid tervislikumaid toite üle kogu maailma. Kummad on aga tervislikumad, pruunid või valge koorega munad?

Esmalt võiks muidugi teada, miks üldse on pruuni ja valge koorega mune. New York Times vahendab loomateadlase Tro V. Bui selgitust, et munakoore värvus sõltub geenidest. Ennekõike on asi nii, et valgete kõrvalappidega kanad, kes  on enamasti valgete sulgedega, munevad valgeid ning pruunid või muud värvi punaste kõrvalappidega kanad pruune mune.

Kui tervislikkuse küsimuse juurde aga tagasi tulla, siis Bui sõnul on pruunides kanamunades veidi rohkem oomega-3 rasvhappeid kui valgetes. Samas nendib ta, et see vahe on nii väike, et sellest ei maksa küll igapäevasel munasöömisel kinni hakata.

Jaga artiklit

6 kommentaari

J
Jürka  /   06:33, 16. juuli 2017
Kust sa seda lugesid? Mina lugesin kõrvaklapid.
E
ei enam  /   07:53, 15. juuli 2017
Ma ei osta enam poest ühtegi pruuni muna! Viimasel korral, see oli umbes aasta tagasi, keetsin pruuni muna, viilutasin võileivale ja munavalge oli selline kohupiimane, maitstes sama kogemus. Ei, enam ei osta pruune mune, ei taha nähagi! Valgete koortega munadega olen igati rahul, ainult neid ostan, kuigi jah, pärast seda ebameeldivat kollase-kogemust, ei kisu muna sööma enam...

Päevatoimetaja

Geidi Raud
Telefon 51993733
geidi.raud@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis