(PantherMedia / Scanpix)

Võib tulla üllatusena, kuid kõiki toiduaineid ei pea külmkapis olla. Üks asi on see, et nad säilivad ka ilma külmkapita. Ning päris paljud toiduained kaotavad külmkapis hoituna ka oma kasulikkuse ning maitseomadused. 

Võid säilita hoopis õhukindlas karbis. Nii püsib ta kaua värske, kuid on hõlpsasti määritav, soovitab Huffington Post.

Terav kaste säilib külmikus paremini, kuid seda ei pea seal hoidma. Hoia kastet lihtsalt kuivas kohas.

Šokolaadikreem hoia alati külmikust väljas, nii on seda parem määrida.

Õunad pane külmkappi vaid siis, kui plaanid neid süüa rohkem kui nädala pärast. Muidu seisavad nad ka köögilaual kenasti.

Basiilik kipub külmkapis hoituna hoopis halvaks minema.

Mesi ei lähe mitte kunagi halvaks, hoia seda rahulikult köögikapil.

Avokaadot tuleks hoida lahtises paberkotis.

Sibulad muutuvad külmas pehmeks ja nätskeks ning panevad kõik teised toiduained sibula järgi lõhnama.

Leib läheb külmkapis kiiremini hallitama. Hoia seda originaalpakendis köögilaual.

Tomatid kaotavad külmas suure osa oma maitseomadustest.

Banaanid on sooja maa puuviljad, need ei taha külma. Hoia neid puuviljavaagnal päikese eest kaitstuna.

Šokolaad kaotab samuti külmas osa oma maitsest. Parim on seda hoida  toatemperatuuril.

Moos on happeline ja seisab seetõttu ka köögilaual ilma suurema bakterikasvuta kenasti.

Apelsinid on maitsvamad, kui neid hoida toatemperatuuril. Kuid jällegi – hoia neid päikesevalguse eest.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis