Iga lisaportsjon punast või töödeldud liha suurendab insuldi saamise riski 10 %. (PantherMedia / Scanpix)

On leitud, et tüüpiline lääne inimese toidulaud kergitab insuldi esinemise riski lausa 58%. Sestap tasub uskuda teadusuuringuid, mis soovitavad insuldi ennetamiseks vähendada järgmiste toitude tarbimist.

* Kõrge kolesteroolisisaldusega toidud

* Soolased toidud

* Piimatooted. Piimatooted on peamisi allikaid, kust organismi satub veresoontes ummistusi põhjustav küllastunud rasv, kirjutab The Food Revolution Network.

* Liha. Iga lisaportsjon punast või töödeldud liha suurendab insuldi saamise riski 10  %. 

* Dieetkoola. Uuringud on kinnitanud, et neil, kes jõid kasvõi ühe dieetkoola päevas, tõusis insuldi põdemise risk 48  %.

Jaga artiklit

10 kommentaari

K
kk  /   18:06, 26. sept 2017
tegelikult täitsa tõsi jutt, kui on oht infarktile või insuldile või on juba olnud, siis valik on enda teha, kas tarbida lõpmatuses koguses tablette, mis kõigile organitele mõjub halvasti, või tõesti jätta sellised toidud söömata (mis tekitavad veresoontes põletikku ja ummistusi) ja toituda teistmoodi.
T
Tarmo  /   15:30, 26. sept 2017
Ega muud, kui närigem savi!

Päevatoimetaja

Merilyn Närep
Telefon 51993733
merilyn.narep@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis