Kohupiimamaius šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega ( SIlja Luide)

Tervislik ja põnevate maitsenüanssidega on kohupiimamaius šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega, mida toidublogija Silja Luide soovitab katsetada.

Suvehooaja meenutuseks on toidublogija Silja Luide valmistanud mõnusalt maheda  kohupiimamaiuse, millega rännata tagasi sumedatesse suveõhtutesse. Lisaks marineeritud maasikatele annab magustoidule erilise maitsenüansi ka veidi ebatraditsiooniline komponent, milleks on kanepileib. Sarnaseid eriliste lisanditega tooteid julgustab retseptiautor magustoitudes rohkem kasutama. Šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega maius valmib kiirelt ning seda on eriti mugav külakostiks kaasa võtta.

Marineeritud marjade valmistamiseks läheb vaja: 2-3 sl marja- või tsitruselikööri (nt Cointreau), 1 sl suhkrut, 300 g värskeid või sügavkülmutatud maasikaid.

Marineeritud marjade valmistamiseks sega liköör suhkruga, lisa maasikad (suuremad marjad lõika pooleks või neljaks), kata kauss kilega ja aseta u pooleks tunniks (soovi korral hoia kauem) külmkappi maitsestuma. 

Šokolaadi-leivapuru valmistamiseks vajad: 130 g (4 viilu) Fazeri kanepileiba, 60 g tumedat šokolaadi. väike peotäis (10-20 tk) hakitud röstitud metspähkleid (soovi korral)

Šokolaadi-leivapuru valmistamiseks murenda leib käte vahel, haki noaga või purusta köögikombainis puruks. Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil, sega hulka leivapuru ja soovi korral ka hakitud pähklid. Laota segu ühtlase kihina kandikule, taldrikule vms alusele ning aseta 15ks minutiks sügavkülma. 

Kohupiimakreemi valmistamiseks vajad: 300 g (1 toru) vanillimaitselist kohupiimapastat, 200 g (1 pakk) vanillimaitselist kohupiima, 100 g maitsestamata jogurtit või hapukoort, 1-2 sl suhkrut.

Kohupiimakreemi valmistamiseks sega visplit kasutades kohupiimapasta kohupiima, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks kreemiks ning aseta kuni magustoidu serveerimiseni külmkappi.

 Magustoidu valmistamiseks jaga šokolaadi-leivapuru 4-6 pokaali, purgi vm anuma vahel, kata kohupiimakreemiga ning seejärel marineeritud maasikatega. Võid asetada kõiki komponente ka kihiti. Serveerides puista soovi korral peale veel maasikaid ja muid marju ning mündi- või melissilehti.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Merilyn Närep
Telefon 51993733
merilyn.narep@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis