(ALDO LUUD)

Kooritud kartulitele sulfiti lisamisel on kontroll koguste üle nõrk ja ainet võidakse kartuli­tele ilusa välimuse andmiseks lisada lubatust tunduvalt enam.

Harjumaal asuva kartuleid kooriva ettevõtte töötaja helistas Maalehe toimetusse ja kurtis, et aastaid tagasi pandi sulfitit kartulitele näpuotsaga, aga nüüd pannakse kopsikuga.

“Mitte keegi ei mõõda, pannakse ikka kõvasti, et kartul oleks viis päeva ilus kollane.” Ta imestas, et niisugune tegevus on võimalik ja keegi ei kontrolli seda. “Lapsed söövad selle kõik ju sisse,” kahetses ettevõtte staažikas töötaja. “See on ikka selline värk, et peaks kontrollima.”

Lisaks rääkis ta, et kuna tänavu oli väga vesine sügis, siis on kohalik kartul nii viletsa kvaliteediga, et nende ettevõte seda ei kasutagi ja ostab koorimiseks kartulid sisse Poolast, Rootsist ja ka Prantsusmaalt.

Refereeritud artikli täisteksti loe Maalehest. 

Jaga artiklit

38 kommentaari

  /   13:06, 9. nov 2017
jube mida see EL meile käseb sisse sööta ja ei imesta et varst tänaval zombid ringi luusimas
M
Muiste   /   08:39, 9. nov 2017
" kiviajal " okupatsiooniaeg kui koolilaud oli kolmekäigulise lõunaga koolis kaetud mis maksis lapsevanemale 1.50 eubla nädal tehti kogu toit kohapeal. Koolides ja lastaedades olid isegi oma aiad. Kartulate koorimiseks kohapeal olid olemas sellised vigurid nagu kartuli koorimis masinad. Ks nüüd enam ei ole ? Või teeb äketsi selle töö ära ehk mõni arvuti või äpp ?

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis