(PantherMedia / Scanpix)

Kui veinietiketil on kirjas märge sulfitite sisalduse kohta, võib pärast sellise veini joomist pea valutama hakata. Kuid veinis on ka ohtralt muid peavalu põhjustavaid aineid.

Et sulfitite suhtes on tundlik vaid 1% rahvastikust, on hoiatus sulfitite sisalduse kohta veinietiketil mõneti aegunud. Sulfiteid leidub palju suuremas koguses paljudes teistes levinud toitudes, näiteks tuunikalas või kuivatatud puuviljades, kirjutab Wall Street Journal.

Sulfititest rohkem tekitab peavalu veinis sisalduv alkohol. Seda kinnitab ka tõik, et veinijoomisjärgset peavalu, eriti punase veini joomise järgselt, inimesed ei tunne, kui piirduvad vaid ühe pokaaliga.

Kuid veinis on ka teisigi peavalu põhjustavaid aineid. Näiteks soodustavad histamiinid ajus veresoonte laienemist, türamiinid nende ahenemist. Tulemuseks on peavalu.

Jaga artiklit

12 kommentaari

K
kui  /   19:55, 7. apr 2015
pea ei hakka peale veinijoomist valutama, kas siis peaks artikli teist korda läbi lugema?!
N
no  /   14:22, 7. apr 2015
aga väldi pohmakat - püsi joobes!

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis