Lihapallid lillkapsa-kartulipüreega ( Britt Paju)

Lihapallid kartulipüreega kuuluvad nii väikeste kui ka suurte lemmikroogade hulka. See koduselt tuttavlik kombinatsioon on võluv oma lihtsuses ja paneb igatseva pilguga pliidil podisevate pottide ning säriseva panni suunas vaatama.

Toidublogija Britt Paju soovitaB retsepti argilõuna klassikaks, mis uhkeldab tänu Rakvere uutele 50/50 Meat & Vegetables brokoli ja hernestega lihapallidele rohke köögiviljasisaldusega. 

Lihapallid lillkapsa-kartulipüreega (neljale)

Vaja läheb: 1 pakk (320 g) Rakvere brokoli ja hernestega lihapalle, 350 g kooritud kartuleid, 350 g lillkapsaõisikuid, 0,5 dl vahukoort, 50 g võid, sidrunimahla, hakitud tilli, soola, pipart

Valmistamine: Vala kartulid soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda umbes 20 minuti jooksul pehmeks. Keeda lillkapsaõisikuid 10 minutit, kuni need on samuti pehmed. Kuumuta koor ja pool võist potis keemiseni. Suru kartulid läbi pressi või tambi pudruks. Püreeri lillkapsad. Sega püree kartulimassi hulka ja lisa nii palju kooresegu, kuni konsistents tundub sobiv. Lisa pisut sidrunimahla ja maitsesta soolaga. Kohevama tulemuse nimel võid käsimikseriga pudru kergelt läbi kloppida.

Pruunista lihapallid pannil kuldseks. Sulata järelejäänud või ning sega hakitud tilli ja sortsu sidrunimahlaga. Jaga lillkapsa-kartulipüree taldrikutele, tõsta peale pisut sidrunimaitselist sulavõid ja lihapallid. Puista peale veel pisut hakitud tilli ja serveeri.

Jaga artiklit

1 kommentaar

O
On see reklaam.  /   21:32, 9. nov 2016
Ei osta kunagi valmis lihapalle, teen ise.Kõige parem on lillkapsapüree,pole vaja kartuleid liha juurde.Süsivesikud on eraldi toiduna.

Päevatoimetaja

Gerly Mägi
Telefon 51993733
gerly.magi@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis