Kreeka jogurti jäätis peekoniga ( Erakogu)

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp kutsub kõiki üles päästma oma fantaasia valla ja tegema rohkem leidlikke katsetusi piimatoodetega, sest piim on igati väärtuslik toiduaine.

„Sellised klassikud, nagu juust ahjuvormil või koor kastmes, töötavad alati. Aga miks mitte leiutada uusi hitte ning avastada, kui mitmekülgne on piimatoodete valik ja nende abil avanev kulinaariamaailm,“ soovitas Potisepp.

Vaheldusrikkust piimatoodete abil valmistatud roogadesse aitab tuua näiteks see Mimosa peakoka Juhan Heinsalu antud inspireeriv peekonijäätise retsept.

Kreeka jogurti jäätis peekoniga (neljale)

Vaja läheb: 200g Kreeka jogurtit, 100g suitsupeekonit, 20g suhkrut, 5g soola, 50g krõbedat sibulat

Valmistamine: Viiluta peekon ja prae hästi läbi. Sega kokku Kreeka jogurtiga ja maitsesta soola, suhkruga. Vahusta korralikult ning pane üheks tünniks sügavkülma. Serveeri krõbeda sibulaga.

Jaga artiklit

2 kommentaari

  /   20:37, 13. nov 2016
peekonijäätis?väkk!
A
asd  /   18:24, 13. nov 2016
Üllatasin isa tervisliku konijäätisega, aga tema nõudis selle peale sigarit!

Päevatoimetaja

Marvel Riik
Telefon 51993733
marvel.riik@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis