Hea nõu

Need nipid aitavad punasest veinist tekkiva pohmeluse ära hoida 

Õhtuleht.ee, 12. detsember 2016, 16:20
 PantherMedia / Scanpix
Jõuluajal on punase veini joomine vägagi päevakorral vaatamata sellele, et punane vein on tuntud peavalutekitaja. Siiski on üht-teist, mida saate teha, et kohutavat pohmelli ära hoida.

Punases veinis sisalduvad tanniinid, histamiinid ja suhkur – need kolm ainet on kurja juureks, miks pohmelus tekib.

Kuid kahe tassi kange kohvi joomine enne punase veini rüüpamist võib pohmelli teket ära hoida, kirjutab The Sun.

Lisaks võib aidata see, kui kohvi sisse panna sortsuke mett – fruktoos aitab kehal alkoholi kiiremini töödelda.

Ka vähendab veini mõju kehale see, kui juua vett nii enne veini joomist kui ka läbi õhtu selle kõrvale.

Ning lisaks leidsid teadlased hiljaaegu, et klaas pirnimahla võib ennetada hommikuse peavalu teket. Eriti hea on, kui tegu on pirnõunast värskelt pressitud mahlaga.

Samal teemal

28. mai 2017, 15:06
Kuus märki, et oled liiga palju kohvi kaaninud
17. veebruar 2017, 17:00
Loe, miks võiksid oma tervisele mõeldes end nädalalõpu puhul punase veiniga premeerida
15. veebruar 2017, 09:43
Kolm fakti kohvi kasulikkusest, mida sa ei pruukinud varem teada
13. veebruar 2017, 13:50
Milline märk viitab sellele, et oled kohvijoomisega liiale läinud?

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee