(PantherMedia / Scanpix)

Tervislikult toituda püüdes oled sa tõenäoliselt valge riisi oma menüüst välja lülitanud. Sa ei pea sellest aga loobuma, kui sööd seda õigesti.

Valge riis võib olla nimelt vägagi tervislik toit, kui seda süüa koos ubadega, vahendab veebiportaal Pure Wow toitumisnõustaja Maria Marlowe sõnu.

Toitumisnõustaja selgitab seda nii, et rafineeritud süsivesikuna põhjustab valge riis veresuhkrutaseme järsku tõusu ja langust. Seetõttu tasub valge riisi juurde süüa ube või läätsi, need alandavad toidu üldist glükeemilist indeksit ja aitavad veresuhkru taseme stabiilsena hoida. 

Siiski märgib toitumisnõustaja, et valget riisi ei peaks sööma iga päev. Kord nädalas koos kaunviljadega sööduna ei mõju see tervisele aga kuidagi halvasti.

Jaga artiklit

1 kommentaar

M
Mari  /   18:37, 7. aug 2017
Miks küll kõik hiinlased veel surnud pole?

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis