(PantherMedia / Scanpix)

Punase veini tervistavatest külgedest räägivad nii mõnedki teaduslikud uuringud - näiteks olevat sellest kasu südame-veresoonkonna haiguste ennetamisel ning ka mälu parandamisel. Kui palju punast veini on aga tervisele kasulik?

„Klaas punast veini toidu juurde võib vähendada insuldi ja infarkti riski ning pikendada eluiga,“ lausub Creina Stockley Austraalia veiniuuringute instituudist ajalehes Daily Mail. Mõõdukas veinijoomine vähendavat südame-veresoonkonna tõbede riski koguni 30 protsenti, kuid kui juua rohkem kui üks klaas, siis risk suureneb hüppeliselt.

Klaasist veinist võib olla ka mõnede vähiliikude ennetamisel, mälufunktsioonide parandamisel ning dementsuse ennetamisel.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis