(PantherMedia / Scanpix)

Valutav kurk muudab söömise vaevaliseks. Ning et kurguvalu ei süveneks, võiks selle häda korral hoiduda päris mitmetest toitudest.

Medical News Today toob välja kuus toitu-jooki, mida valutava kurguga süüa ei maksaks.

Kõvad ja krõmpsuvad toidud. Teravate servadega toidud, mis võivad kurku kriipida, muudavad neelamise veelgi ebamugavamaks. Sellised on näiteks röstsai või toored köögiviljad.

Tsitruselised. Kuigi külmetushaiguste puhul tundub näiteks vitamiinirohke apelsinimahl hea valik, võib see kurku oma happelisuse tõttu hoopis ärritada.

Hapud, marineeritud või soolatud toidud muudavad kurguvalu hoopis hullemaks.

Tomatimahl ja -kastmed on samuti happelised ning ei passi kurguvaluga süüa nagu tsitruselisedki.

Mõned vürtsid. Vürtse üldiselt külmetushaigustega soovitatakse süüa, kuid näiteks tšilli ja muskaatpähkel võivad kurguvalu hoopis süvendada.

Alkohol ja ka alkoholisisaldusega suuvesi võib valutavas kurgus tekitada valulikke aistinguid. Ka kipub alkohol kehast vett välja viima ning see ei ole külmetushaiguste korral sugugi hea.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis