(PantherMedia / Scanpix)

Halb hingeõhk toob meelehärmi. Ning mingil hämaral põhjusel kipub see tekkima pärast piimatoodete söömist. Miks? Kuidas selle vastu võidelda?

Esiteks tasub mõista halva hingeõhu tekkimise olemust, kirjutab Men´s Health. Ilmselt sa ei mõtle sellele väga sageli, kuid suu on osa seedetraktist ning toidu närimine on esimene samm seedimisest. Toidus on miljoneid baktereid ning mõned neist haisevad või tekitavad ebameeldivaid lõhnu. Need bakterid jäävad sageli pesitsema igemetele ja hammaste vahele, vahel ka keelele.

Kui need mikroobid puutuvad kokku piima kuivainega (laktoosi, valkude ja lipiididega), tekib liigne vesiniksulfiid, mis panebki hingeõhu haisema.

Mis selle vastu aitaks?

Suuveest abi otsida ei maksa, sest see hävitab suus kõik bakterid – ka head – ning nii võib olla tulemus veel hullem. Küll on aga abi hammaste pesemisest fluori sisaldava hambapastaga vähemalt kaks korda päevas. Kui hingeõhk haiseb eriti, siis lausa pärast iga söögikorda. Abi on ka hammaste niiditamisest.

Ehk – hea suuhügieen aitab tappa halva hingeõhu.

Jaga artiklit

1 kommentaar

R
remo  /   15:59, 20. okt 2017
Hallitus juustud eriti nämm-nämm ,nätsutada seda laktoosi fe,pe, par- ka hoolega,saad veel mõnusama õhu ja muu maitse suhu ! Lisaks nosi õunu kah,saad õunhapet kaariese rõõmuks otsa.

Päevatoimetaja

Gerly Mägi
Telefon 51993733
gerly.magi@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis