Toitumine

Viis põhjust, miks oma tervist sooja kakaoga turgutada 

Ohtuleht.ee, 22. detsember 2017, 09:31
 PantherMedia / Scanpix
Ära pelga külmal talvepäeval kakaod rüübata - kuigi kakao võib tunduda liialt rammus, on see siiski tervisele kasulik.

Kuidas, kirjutab Weather.

Samal teemal

Sellest saab palju kasulikke toitaineid. Kakakaopulbris on ohtralt kiudaineid ja rauda. Tumedas (vähemalt 70-protsendilises) šokolaadis on palju kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, kaaliumi, A- ja K-vitamiini.

Kakaos on antioksüdantiderikas. Kakaos on kaks korda rohkem antioksüdante kui punases veinis ja kolm korda rohkem kui rohelises tees. Need aitavad näiteks põletikke vähendad aja immuunsüsteemi tugevdada, nii eluiga pikendada ja ka vähki ennetada.

Sellest on kasu su südamele. Kakao aitab vähendada infarkti ja rabanduse riski just tänu antioksüdantide sisaldusele - need vähendavad vere hüübimist, halva kolesterooli taset ning parandavad verevoolu ehk risk haigestuda südametõbedesse langeb.

See aitab mälu parandada.  Teadlased on leidnud, et  kuna kakao joomine parandab aju verevarustust, ergutab see mälu ja aitab ka  Alzheimeri tõbe ära hoida.

Ja mis kõige tähtsam - see teeb su õnnelikuks. Kakaol aitab vallanduda õnnehormoonidel, nii väheneb stress ja sa tunned end õnnelikult.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2505
levi@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee