(PantherMedia/Scanpix)

Külmetusviiruste ajal on küüslauk eriti tõhus tõvepeletaja, kuigi pärast selle söömist haiseb inimene ikka jäledals. Miks suu pärast küüslaugu söömist haiseb?

Põhjus peitub seedimises, vahendab Business Insider.

Pärast küüslaugu söömist vabanevad kehas väävlit sisaldavad ühendid. Enamik neist laguneb kiirelt, kuid üks, allüül-metüülsulfiid imendub soolestikku ning vabaneb sealt vereringesse. Sealt jõuab see omakorda kopsudesse ning tulemuseks ongi halb hingeõhk.

Allüül-metüülsulfiid võib erituda ka uriini ja higi kaudu.

Ebameeldivat küüslauguhaisu aitab veidi peita roheliste köögiviljade, õunte ja piparmündi söömine.

Jaga artiklit

1 kommentaar

R
rashomon  /   19:58, 20. jaan 2018
Küüslauk, ei haise, küüslauk lõhnab! Haisevad Need naised ja mehed kes endale iga päev miskit kunstpeeru peale kallavad! KRT! Inimene ei haise kannikeste järgi Chanel Nr.% on saatanast. Krt, tuled tööle, kui töötad kontoris, ja kõigil naistel miski kunstpeer peal hingata pole võimalik, tulge mõistusele! Pizza pole söök, lõhnaülid pole aroom! Inimesed, ärgake!

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis