Meeled

TEADLASED: just need kolm toidugruppi vähendavad depressiooniriski 

Ohtuleht.ee, 24. aprill 2018, 16:27
 PantherMedia/Scanpix
Kas sa teadsid, et puuviljade, köögiviljade ja täisteratoodete söömine depressiooniriski lausa 11 protsenti? Teadlased aga just nii väidavad.

Sellisele tulemusele jõudsid USA teadlased, kes jälgisid kuue aasta jooksul ligi 1000 inimese tuju ja toitumise vahelisi seoseid, kirjutab Telegraph. Uuringus osalejate keskmine vanus oli 81 aastat. Teadlased leidsid, et need, kes loobusid punasest lihast, küllastunud rasvadest ja suhkrust ning eelistasid neile madala rasvasisaldusega toitu, ohtralt puu- ja juurvilja ning täisteratooteid, põdesid lõpuks 11% väiksema tõenäosusega depressiooni.

See teadmine on oluline, sest ka depressioonist rääkides on toidulaua mitmekesistamine inimestele vastuvõetavam kui ravimid ning just seetõttu võiks sellest olla depressioonist hoidumisel või selle leevendamisel abi.

Samal teemal

24. aprill 2018, 11:50
Kaheksa ootamatut ja varast Parkinsoni tõve sümptomit
24. aprill 2018, 09:54
Millest räägivad sinu unenäod?  
20. aprill 2018, 09:52
KUULA KEHA: kümme märki, et pead oma toitumisharjumusi muutma
12. aprill 2018, 09:46
Miks ma väsin?

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee