Toitumine

Hommikusöök blogija Paljas Porgand moodi: tervislikud hõrgud võileivad (1)

Toimetas Silja Paavle, 7. mai 2018, 12:25
Heeringa-palaleivake Palja Porgandi moodi.  Erakogu
Tervislikku elustiili propageeriv blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand eelistab hommikusöögiks lisaks oma suurele lemmikule pudrule valmistada ka erinevate soolaste ja magusate lisanditega võileibu.

Oma retseptidesse erinevaid juurvilju peita armastav blogija eelistab ka võileibade valmistamisel kasutada pagaritooteid, mille koostises on jahukogust vähendatud ning see asendatud juurikatega nagu porgand, peet, kikerherned ja bataat. Tervislikum alternatiiv vähema jahu ja rohkemate juurikatega on blogija sõnul igati turvaline valik ka neile, kes igapäevaselt oma toitumist hoolega jälgivad.

Taimre sõnul tuleb võileibade valmistamisel jälgida ka seda, mida saiale või leivale katteks lisada. Lisandite hulgas peaks kindlasti olema midagi valgu- ja rasvarikast – nii kerkib kohe ka söögi toiteväärtus.

Vii oma hommikusöök uuele tasemele ning katseta Paljas Porgandi kahte imelihtsat, tervislikku ja imemaitsvat võileivaretsepti koduse heeringa ning eksootilise papaiaga.

TEISTMOODI HEERINGA PALALEIVAKE

„Kasvasin üles leivaga, mida katab heeringas, hapukoor ja roheline sibul – ajatu klassika. Vürtsi juurde lisamiseks katsetasin uutmoodi kooslust, mis viib keele alla. Tunnistan üles, et pistsin ise kaks sellist silmagi pilgutamata pintslisse. Pane kõik lisandid soovitud järjekorras röstitud palaleivale, lisa näputäis soola ja valmis see ongi,“ kommenteeris Taimre.

Vaja läheb: 1  Fazeri Juurika täistera palaleivake kikerherne ja porgandiga, ½ õuna, 70 g marineeritud heeringat, 30 g skyri/hapukoort või taimset hapukoort, 20 g kalamarja, 1 spl hakitud rohelist sibulat

JUURIKASAI PAPAIA JA PÄHKLIVÕIGA

„Võileib ei pea alati soolane olema, seega lisasin ma sellele oma lemmiku papaia, mis viib rännakule eksootilistesse paikadesse. Võiku valmistamiseks tuleb vaid röstida sai, määrida peale pähklivõid, puistata peale soola, lisada papaiatükid ja kakaonibsid. Ärge kartke soola – proovige ja mõistate, et pole magusat ilma soolaseta,“ soovitas Taimre.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2505
levi@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee