Toitumine

ROOSIŽELEE RETSEPT | Evelin Ilves: Sellest kahtlaselt väljanägevast potitäiest tuli imeline asi! (30)

Toidutare, 8. juuli 2018, 10:00
Evelin Ilves Martin Šmutov
"Armusin roosidesse esimesest silmapilgust – kohe peale esimese taime istutamist olin ma „kadunud”," meenutab Evelin Ilves värsks Toidutare kolumnis oma roosiaeda Ärmal ning seda, kuidas õppis roose moosiks sissetegema. 

"Esimesest sai kolm, siis 15 ja lõpuks 461. Just nii palju kaunitare õitses eelviimasel suvel Ärmal minu „lapsukesi”. Ja kuigi roosidel on hing, mis tahab tähelepanu ja puhkeb ilule, kui oled lähedal ja temaga kõneled, on sel sulnil ilul ka päris praktiline, st söödav poolus olemas."

Roosiželee retsepti sai Evelin Ilves kingituseks kunagise Prantsuse suursaadiku abikaasa Anne Labrosse käest, kui tutvustas talle Ärma roosi-ja tarbeaeda.

"Sain Annalt õpetuse ja juba samal õhtul käisin suure korviga oma aia läbi, et teha just selline korje, kust kuidagi aru pole saada, et midagi ära on võetud. Armastatud aias lageraiet ei sallita! Ja Annel oli õigus! Sellest esialgu väga kahtlaselt väljanägevast potitäiest tuli täiesti imeline asi – minu esimene laar mõjus nagu roosa mesi."

Kuidas seda imelist keedust valmistada, loe täpsemalt Toidutarest!

30 KOMMENTAARI

ä
Ärmatanud vanamemm 9. juuli 2018, 14:34
Elukunstniku heietused enne arestakongi.
iga roos on meie maksumaksjatele kalliks läind, maadam aga heietab.
ä
9. juuli 2018, 10:13
ärmatatud moos
Loe kõiki (30)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee