Kui vitsutad liiga palju šokolaadi, toob see kasu asemel hoopis kahju. (Vida Press )

Šokolaad on viimastel aastatel saanud peaaegu et tervisetoote maine, kuid uuringud näitavad, et see võib olla liialdus

Liialdusele viitab uurimus, kus jälgiti  83 000 naist 13 aasta jooksul, kirjutab Iltalehti. Kui võrreldi naisi, kes sõid harva ja kes sõid sageli šokolaadi, siis selgus, et ka neil, kes sõid sageli, polnud pääsu ei südamehaigustest ega ajuvereringehäiretest. Nende haigestumise tõenäosus oli hoopis suurem.

Kui räägitakse šokolaadi kasulikkusest, siis on silmas peetud peamiselt tumedat šokolaadi, kuid inimesed söövad pigem magusamat piimašokolaadi. Kuid piimašokolaad annab palju kaloreid, mis võib teha paksuks. See omakorda hoopis soodustab südame- ja muid haigusi. 

Jaga artiklit

3 kommentaari

S
spets  /   22:32, 13. juuli 2018
kõik mis maitsev on kahtluse all!
M
Ma küll ei tea,  /   11:58, 13. juuli 2018
et rämpsmaiustus, mida mõned hellitavalt "piimašokolaadiks" nimetavad, kuidagi kasulik võiks olla. Šokolaadi kasulikkusest rääkides on silmas peetud ikkagi õiget, s.t. mõrušokolaadi, mille kakaosisaldus on vähemalt 70%.

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis