Terviseuudised

SUVISED TOIDUMÜRGITUSED: nakatumisi on tänavu pisut enam 

Toimetas Sirje Maasikamäe, 3. august 2018, 13:41
Et mitte saada toidumürgitust, on oluline, kuidas liha hoida ja kuumutada.  Vida Press
Tänavu on Eestis olnud varasemate aastatega võrreldes pisut enam bakteriaalseid toidumürgitusi, kuid üldjoontes on juhtumite arv püsinud samal tasemel.

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo peaspetsialist Kai Raska ütles ERR-ile, et nakatumiste arv salmonelloosi ja nakkusliku peensoolepõletiku kasvas suvel kuumade ilmadega seoses.

"Eks grillitakse rohkem ja eks sõltub, kuidas liha hoitakse, kuid drastilisi muudatusi ei ole. Suuremaid puhanguid on olnud igal aastal," sõnas Raska.

Ta märkis, et kui suvel kimbutavad inimesi salmonelloos ja nakkuslik peensoolepõletik, siis talveperioodil esineb Norwalki ehk noroviirusesse nakatumisi. 

Samal teemal

23. september 2018, 11:16
KÕHUS KEERAB? 7 üllatavat põhjust, miks süda läheb pahaks
8. august 2018, 12:25
KUUMUS RIKUB TOIDU! Kui hoiad toite nii, siis pääsed toidumürgitusest
3. august 2018, 18:13
Terviseamet: restorani Noa toit saastus salmonelloositekitajatega toiduvalmistamise käigus
24. juuli 2018, 16:01
HOIDU TOIDUMÜRGITUSEST! Kuumus muudab toidu kiiresti bakteripommiks

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee