Et mitte saada toidumürgitust, on oluline, kuidas liha hoida ja kuumutada. (Vida Press)

Tänavu on Eestis olnud varasemate aastatega võrreldes pisut enam bakteriaalseid toidumürgitusi, kuid üldjoontes on juhtumite arv püsinud samal tasemel.

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo peaspetsialist Kai Raska ütles ERR-ile, et nakatumiste arv salmonelloosi ja nakkusliku peensoolepõletiku kasvas suvel kuumade ilmadega seoses.

"Eks grillitakse rohkem ja eks sõltub, kuidas liha hoitakse, kuid drastilisi muudatusi ei ole. Suuremaid puhanguid on olnud igal aastal," sõnas Raska.

Ta märkis, et kui suvel kimbutavad inimesi salmonelloos ja nakkuslik peensoolepõletik, siis talveperioodil esineb Norwalki ehk noroviirusesse nakatumisi. 

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis