(Stanislav Moškov)

Hiiumaal poodi pidav Evelin Ilves meenutab, kuidas tema valmistatud keerukas Napoleoni tort sattus karmimast karmima kriitika alla – kohvikusse sisenesid prantslased, tellisid koogi... Ning saabus pikk vaikus.

„Urisin, kuidas neile meie toit maitses,“ meenutab Evelin värskes Toidutare kolumnis, kuidas läks ärevust alla surudes külalistega vestlema. „Pereisa pani küsimuse peale silmad kinni ja lausus vaikselt: „Mille-feuille oli lihtsalt merveilleux (imeline – toim.), justnagu minu vanaema tehtud! Ma pole seda maitset kolmkümmend aastat tundnud! Ja ma ei saa enam aru, kus ma olen...“

Evelini Napoleoni tordi ehk mille-feuille (prantsuse keeles: 1000 lehekest) retsept pärineb otse Pariisi südames Place de la Concorde’l asuvast Restaurante Obelisque’st, kust meie tollane kultuuriatašee Kersti Kirs selle hinnatud peakokk Fransois Piege'lt välja rääkis.

Edasi aga uurige Toidutarest Evelini kolumnist!

Jaga artiklit

250 kommentaari

Päevatoimetaja

Gerly Mägi
Telefon 51993733
gerly.magi@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis