Toitumine

Video: Kuidas maitseb kartulimarmelaad?

Kartul: milline sort kuhu sobib?  (1)

Kersti Eero; Jörgen Norkroos, 15. september 2018, 00:01
 
„Momendil ma sööngi oma „lapsi“. „Maretist“ teen putru ja „Teele“ panen ahju või keedan niisama  ära,“ ütleb Eesti Taimekasvatuse Instituudi sordiaretaja Aide Tsahkna.

Vanemteadur Aide Tsahkna on mugulatega mütanud viimased 45 aastat, aga esimesed Eestis aretatud kartulid pärinevad juba aastast 1934. Siis sündisid „Kalev“ ja „Kungla“. Praeguseks on sorte kokku 47, pesamunadeks „Teele“ ja „Tiina“. Kui kolm aastat tagasi turule jõudnud „Teele“ ja mullu lisandunud „Tiina“ on mõnelgi meist proovitud, siis seda, kuidas maitsevad „Kalev“ ja „Kungla“, et tea ka Tsahkna. 

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

17. september 2018, 09:52
Toidutare uus nädalamenüü: kalorivaesed ja maitsvad seeneroad
21. november 2015, 08:00
Kiired kartuliroad argiõhtuks

1 KOMMENTAAR

m
maali 15. september 2018, 16:57
mulle sobiks üks korralik maitsev söögikartul, mitte selline maitsetu ja vesine seakartul, mis kipub veel peale keetmist rohekaks tõmbuma, varem ei antud selliseid isegi sigadele mitte

Sisuturundus

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2505
levi@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee