Hea nõu

Kumb on väärtuslikum: vedel või tahke mesi?

Toimetas Sirje Maasikamäe, 25. september 2018, 17:00

12 KOMMENTAARI

ü
üle +25/ 26. september 2018, 22:08
kraadi ei tohi soojendada, edt maksimaalset kasu saada. aga üle 42 kraadi ei jää isegi vitamiinidest midagit järgi.
t
Tiit/ 26. september 2018, 11:18
Poolas tehakse 1 kg Eesti meest 3 kg mett ja siis toodakse Eesti kauplustesse uuesti müüki.
Kord vaatasin Poola mett kaupluses, loksus nagu pruun siirup.
v
Väiksemad tegijad/ 26. september 2018, 11:32
ostavad Lätist ja müüvad turgudel kohaliku kraami pähe maha. Noh tegelikult vist parem variant kui kahtlase hiina kraamiga segatud ollus.
r
Refi agent/ 26. september 2018, 08:46
Üle 36 kraadi ülessoojendatud mesi kaotab oma tervislikud omadused ja on karamell, Suhkru asendamine meega aitab kaalu langetad
e
..../ 26. september 2018, 08:28
enamasti normaalne puhas mesi kristalliseerub üsna kiiresti (nädala-paarigagi), on üksikud erandid, mis sõltuvad sellest, millistelt taimedelt mee tooraine peamiselt pärit on. Absoluutne monokultuurilt korjatud mesi tuleb kasvuhoones tegutsevatelt mesilastelt, Eestis on mesi enamasti ikka segamesi ja see pigem tõstab selle kvaliteeti. Kui mesi sulatada üles, siis see enam tavaliseks tagasi ei kipu kristalliseeruma. Kuumutamisega kaob palju väärtuslikku. Nii et praegusel ajal on kristalliseerunud mesi kõige suurema tõenäosusega nö.päris mesi. Mitte ammu korjati maaletoomisel ära suur kogus ammu aegunud hiinlaste riisisiirupit(?) - miskipärast ei avalikustatud, kes oli see maaletooja. Sest tõenäoliselt oli plaan see jube ollus purki villida ning mee pähe kallilt maha müüa. Miskipärast ei ole eestlastel õigus teada, kust tuleb odavsolk, mida meie toiduainetesse segatakse (näiteks kanakondikaabe, sojajahu - kuskilt ei saa teada, kus see on toodetud, mis aastal jms.).
l
Lisaks/ 26. september 2018, 11:41
Eestis kasvatatud teravili on muu maailma mõistes "mahetoodang", mis sandisentidega meie põllumeestelt kokku ostetakse ja suurte tankeritega Eesti sadamatest minema viiakse. Asemele tuuakse aga teabkust ja teabmida.
See kisa meie põldude kohutavast mürgitamisest on ilmselt vahendajate poolt toodetud valeinfo- kui te teaksite, millise keemia abil lõuna pool kasvatatakse, sest sealsed kahjurid on massilised ja soe kliima paneb keemiat kümnetes kordades rohkem kasutama kui meil.
Saksamaa ostab meie nisu, sest sellest saab kvaliteetset pagaritoodet küpsetada.
Meile aetakse mingit bluffi kogu aeg.
e
eeeti mees/ 26. september 2018, 06:36
päis mesi tahkestub aga vedel pole puhas
j
jo/ 25. september 2018, 22:42
mee mingi salapärane imetoime on ületähtsustatud - seda pole veel mitte keegi tõestanud, mesi on lihtsalt üks süsivesik meie toidulaual!
õ
Õige mesi tahkestub/ 26. september 2018, 05:32
Kui ei, siis on mesilasi sõõdetud suhkruga.
m
mesinik/ 25. september 2018, 20:42
Puhas mesi kipub kristalliseeruma. Meie kaubandus tikub mett rohkendama vedeldades seda suhkrusiirupiga.
i
irw/ 25. september 2018, 23:44
issake, kas tõesti pannakse poes mee sisse siirupit?
j
just/ 26. september 2018, 12:17

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2505
levi@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee