Toitumine

10 nippi, kuidas vältida salmonelloosi ja teisi toidumürgistusi 

Toimetas Manona Paris, 9. oktoober 2018, 11:50
 PantherMedia/Scanpix
Järjekordset salmonella-hirmu saab hõlpsasti vältida, hoolitsedes toidutegemisel hügieeni eest ning tarbides toiduks vaid korralikult läbiküpsenud liha ning munatooteid.

1. Pese väga hoolikalt käsi vee ja seebiga. Kindlasti tuleks vee ja seebiga käsi pesta pärast tualetikasutamist või mähkmete vahetamist. Sama tuleks teha pärast õuest tuppa tulekut ning kindlasti peale ühistranspordi kasutamist.

2. Pese köögivahendeid ja nõusid ( nuge ning lõikelaudu eriti) põhjalikud kuuma vee ja pesuvahendiga pärast söögitegemist. Harvemini kasutatavaid tarvikuid tuleks pesta ka enne kasutamist. Toore liha või munaga kokkupuutunud köögitarvikud tuleb KOHE pärast kasutamist sooja vee ja pesuainega pesta!

3. Hügieeni seiskohalt on olulisem puhastada köögipindu majapidamispaberi, mitte svammi või tekstiillapiga. Viimaseid tuleks kindlasti regulaarselt keeva veega puhastada ja sagedasti väljavahetada.

Edasi loe Toidutarest

 

Samal teemal

9. oktoober 2018, 14:08
TEADLANE: salmonelloosi võib saada ka lemmikloomalt
9. oktoober 2018, 12:41
Kanafarmi juhataja: uus salmonellahoiatus anti eelmise nädala proovide põhjal

Sisuturundus

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2505
levi@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee