Toitumine

TREENER SOOVITAB: 4 tervisele olulist põhjust, miks süüa kanaliha (1)

Toimetas Sirje Maasikamäe, 24. oktoober 2018, 17:00
Kanaliha süües on kerge kehakaalu hoida või alla võtta. Vida Press
Kanaliha sobib hästi kaalulangetajale, kuid see sisaldab ka aineid, mis parandavad meeleolu ja  vähendavad stressi.

Personaaltreener  Rauno Rikberg pani kokku neli soovitust, miks  on kanaliha hea nii sportlastele kui ka neile, kes pole  kehaliselt nii  aktiivsed. 

1. Kanaliha on suurepärane valkude allikas

Samal teemal

Valgud on meie organismi ühed kõige tähtsamad ehituselemendid. Need aitavad organismi üles ehitada ja hoolitseda lihaskasvu ning ainevahetuse eest. Kui soovid vähese vaevaga tarbida kõrgekvaliteedilist valku, siis sobib selleks kõige paremini kanaliha. Kanaliha küpsetamisel kasvab selles valkude osakaal, sest vesi väljub lihast. Näiteks toores kanafilees on 100 grammi kohta 21 grammi valku, küpsetatud kanafilee sisaldab aga 30 grammi valku 100 grammi kohta.

2. Parandab meeleolu ja vähendab stressi

Kanaliha valgud sisaldavad asendamatuid aminohappeid organismi vajadustele vastavates kogustes ja sobivates vahekordades. Kanalihas sisaldub märkimisväärses koguses asendamatut aminohapet trüptofaani, mis parandab meeleolu, vähendab stressi ja aitab lõõgastuda. Kui sul on halb tuju, siis tasub samuti süüa kanaliha, sest see suurendab serotoniinitaset, parandab meeleolu, aitab võidelda stressi vastu ja rahustab. Lisaks parandab ka une kvaliteeti.

3. Toetab immuunsüsteemi

Kanalihas leiduv seleen on oluline antioksüdant, mis on tarvilik immuunsüsteemi ja kilpnäärme normaalseks talitluseks ning küünte ja juuste tervise säilitamiseks. Eriti kasulik on seleen just praegusel ajal, sest piisava koguse seleeni tarbimine aitab ka immuunsüsteemi toetada. 

4. Aitab hoida tervislikku kaalu

Kanaliha on vähese rasvasisaldusega ja aitab hoida päevase kaloritarbimise kontrolli all, kaalu säilitada või langetada.  Madala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde. Eriti rasvavaese toidu saab valmistada nahata kanafileest.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
sirje.maasikamae@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee